Sabtu, Oktober 01, 2011

lawatan ke pantai timur-hari kedua


25/9...

seawal kul 7.30 kami dah bergerak ke pasar payang... nampak pelajar2 kat area ganu ke sekolah.... 

sampai kat pasar payang... kami diberi masa sehingga kul 9 utk membeli belah dan bersarapan...

so terus ke atas... kami bergerak cari sarapan... tak jumpa pun laksam... tapi dapat makan nasi dagang org ganu arr...

tapi yg kelakar nya bila husna kata... nasi dagang yg akak masak lagi sedap dari nie.... huhuhuh... nak gelak aku dibuatnya...

pastu kami beli keropok arr.. yg dikirim dek kenkawan ku... ngan cari beras nasi dagang..cuci mater ngan kain2 batik sutera... batik yg berbatu2... tapi aku tak beli pun... huhuhu... kelam kabut kami membeli ngan masa yg agak terhad diperuntukan... huhuhuh...

 

sempat arr bergambo2 kat area jalan nak ke pasar payang sementara tunggu bas dibuka... then kami bergerak ke taman tamadun islam...

kali nie kami nak masuk ke taman monumen... dengan bayaran RM18 kami dapat masuk taman monumen dan menyusuri sungai terengganu ngan menaiki river cruise TTI....









so kami menikmati taman monumen yg banyak memapar masjid2 popular kat seluruh dunia... cantik... al maklong... first time ke sini.... kul 12 kami dapat menyusuri sungai ganu sehingga ke pasar payang dan waterfront.... malam tadi aku dapat menyaksikan suasana malam... kali nie aku dapat menikmatinya waktu siang pulak... alhamdulillah...




selesai tu kami bersolat utk kali kedua kat masjid kristal... semalam waktu maghrib... tapi kali nie waktu zohor.... coz pasni kami nak ke kelantan ler pulak...

dalam kul 3 lebih kami singgah di setiu utk makan tengahari ler pulak... aku pekena nasi ngan sup tulang... sedap gak....

kami sampai kat area wakaf che yeh dalam kul 6 lebih...

dok tunggu tuan punya homestay ambil kami dari padang nie coz bas tak leh masuk ke depan homestay tu... so kami kan diangkut ngan van kata cikgu ismail... so kami p solat kat masjid pondok tak jauh dari tempat bas parking....

pastu baru arr kami ke homestay... letah bebarang je... dalam kul 8.30 kami bergerak ke pasar wakaf che yeh utk bershopping.... kami diberi masa sehingga kul 12... so berjalan arr kami berlima... tak berpisah pun sesama...

singgah makan.... makan kali nie aku pilih nasi ngan sup campur... entah arr kemaruk ngan nasi ngan sup daging ler pulak kat sini.... takut gak kalau2 darah tinggi ku naik... hahahah...



sempat gak aku sms kat member maya ku... kot arr dia sudi nak jumpa ngan ku...


kami balik ke homestay kat kul 12... terus bersihkan diri... nak melanding diri... tetiba member ku call kata nak mai ambil... so aku ajak husna teman kan aku... sib baik husna nak... tq dik...


~nurDia~

Tiada ulasan: