KEISTIMEWAAN DAN KEBAIKAN GUNA KUNYIT DLM MASAKAN:
- Membaiki sistem penghadaman.
- Mengurangkan angin (gas) dalam perut.
- Membantu dan melancarkan penghadaman
protein tepu dan kandungan karbohidrat tinggi seperti nasi. Dengan ini
kunyit boleh digunakkan sebagai bahan untuk menguruskan badan untuk
langsing.
- Membaiki dan membantu keupayaan tubuh badan menghancurkan lemak
(menguruskan badan).
- Membantu membersihkan sistem dalam hati dari toksid bahaya.
- Fomulasikan tisu yang baru dalam tubuh.
- Mengurangkan kesakitan sendi-sendi, gatal dan bengkak kemerahan di
permukaan kulit.
- Kunyit yang mempunyai ramuan anti-oksida 'curcuminade' membantu boleh
menghindarkan barah (cancer), arthris dan penyakit Alzaimer dan penyakit
hati.
~nurDia~
Tiada ulasan:
Catat Ulasan