Rabu, November 20, 2013

khasiat kunyit,,,,

KEISTIMEWAAN DAN KEBAIKAN GUNA KUNYIT DLM MASAKAN: 
- Membaiki sistem penghadaman. 
- Mengurangkan angin (gas) dalam perut. 
- Membantu dan melancarkan penghadaman protein tepu dan kandungan karbohidrat tinggi seperti nasi. Dengan ini kunyit boleh digunakkan sebagai bahan untuk menguruskan badan untuk langsing. 
- Membaiki dan membantu keupayaan tubuh badan menghancurkan lemak (menguruskan badan). 
- Membantu membersihkan sistem dalam hati dari toksid bahaya. - Fomulasikan tisu yang baru dalam tubuh. 
- Mengurangkan kesakitan sendi-sendi, gatal dan bengkak kemerahan di permukaan kulit. 
- Kunyit yang mempunyai ramuan anti-oksida 'curcuminade' membantu boleh menghindarkan barah (cancer), arthris dan penyakit Alzaimer dan penyakit hati.


 ~nurDia~

Tiada ulasan: